Project Description

Γενικές οδηγίες πριν από το χειρουργείο.

Ενημερωθείτε με καθε λεπτομέρεια για το είδος της χειρουργικής επέμβασης από τον γιατρό σας καθώς αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να σας υποδείξει την ενδεδειγμένη για το πρόβλημα εγχείρηση, να σας εξηγησει για το ειδος της επεμβασης , τον τρόπο με το οποίο θα γίνει, τις πιθανές επιπλοκές και τους κινδύνους που εγκυμονούν απο μία τέτοια επέμβαση η απόφαση για τη χειρουργική επέμβαση θα ειναι δική σας προγραμματίστε τη χωή σας , τις υποχρεωσεις με τη δουλειά και την οικογένεια σας.Μην ξεχνάτε ότι η νοσηλεία σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο και η επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες να καθυστερήσει.

Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε σε συστηματική βάση ή και περιστασιακά κυρίως αντιπηκτικά πχ ασπιρίνη salospir εφόσον ο γιατρός σας υποδειξει θα πρεπει να τροποποιησετε ή να διακόψετε έγκαιρα κάποια απο τα φάρμακα που παίρνετε κάποιες μέρες πριν το χειρουργείο.

Πριν την ημέρα της εισαγωγής εκτελέστε τον προεγχειρητικό έλεγχο που σας έχει υποδειχθεί και βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας στην εισαγωγή όλες τις εξετάσεις σχετικά με το πρόβλημα σας. Ξεβάψτε τα νύχια, το φυσικό χρώμα των νυχιών προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τους γιατρούς .

Το βράδυ πριν το χειρουργείο φάτε κάτι ελαφρά και μην πιείτε νερό μετά τις 12 το βράδυ, περιορίστε ή διακόψτε το κάπνισμα.

Το πρωί θυμηθείτε να παραμείνετε νηστικοί και χωρίς να πιείτε καθόλου νερό ή άλλα υγρά, καφε κτλ , και χωρίς να καπνίσετε. Συμβουλευτείτε από πριν τον γιατρό σας αν πρέπει να πάρετε κάποια από τα φαρμακα σας πριν το χειρουργείο. Θυμηθείτε να εχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή